“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Angol anyanyelvi önkéntesek iskoláinkban

Author: Főadmin Date: 2014. október 06., hétfő 15:46

A rövid hivatalos évindító megbeszélésen túl az önkénteseknek lehetősége nyílt a Szeretetszolgálat vezetésével, valamint egymással is megismerkedni, illetve tapasztalataikat megosztani. A két napon át tartó megbeszélés és csapatépítés rendkívül hasznos volt minden részt vevő számára, hiszen úttörő kezdeményezés lévén, szervezetileg és személyesen is új kihívásokkal kell megküzdeni minden érintettnek.

Az idei tanévtől induló kezdeményezés keretén belül számos, többnyire vidéki iskola és óvoda kap idegen nyelvi oktatáshoz külföldi segítőket. Jelenleg 5 új nyelvi lektor kezdte meg önkéntes munkáját az ország számos pontján. 3 amerikai, 1 kanadai és 1 wales-i segítő hivatott az angol nyelvoktatás színvonalának emelésére. Kisújszállás, Törökszentmiklós, Nagyhalász, Ibrány, Pécs, Budapest, Sárosd és Seregélyes baptista intézményei kapták meg a nem mindennapi lehetőséget, amely reményeink szerint kézzel fogható fejlődést biztosít a gyermekeknek, valamint elismertséget hoz az intézményeknek.

A Baptista Szeretetszolgálat több tengerentúli missziós, illetve oktatási szervezettel felvette a kapcsolatot az elmúlt év során, hiszen a jövő tanévben cél, hogy még több baptista intézménybe eljussanak angol anyanyelvi önkéntesek. Erre a fejlesztésre elsősorban azokon a településeken kerülhetett sor, ahol iskolalelkészek, helyi munkatársak, befogadó iskola és a cél érdekében együttműködő önkormányzat együttesen készítették elő az önkéntesek munkájának feltételeit. Köszönetet mondunk minden ebben részt vevő partnerünknek.

 

RELATED NEWS

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Támogatott lakhatás pszichiátriai betegeknek Esztergomban

Esztergom - A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ és a Tábita Alapszolgáltatási Központ csütörtökön délelőtt ünnepélyes külsőségek mellett zárta a „Támogatott lakhatás kialakítása és alapszolgáltatások fejlesztése Esztergomban” című projektet. Az esemény keretein belül adták át a Petőfi Sándor utcában lévő, pszichiátriai betegek számára újonnan kialakított támogatott lakhatás épületét is.

Lap tetejére