“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Adatok, információk a népvándorlásról

Author: Főadmin Date: 2016. június 28., kedd 09:55

 

Az előadások témája az IOM által nemrég kidolgozott és rendszerbe állított, a migránsok mozgását követő mátrix volt (DTM- Displacement Tracking Matrix), amely a balkáni útvonalon napjainkban végbemenő népvándorlásról gyűjt adatokat. A beszámolók az adatkezelés és adatfelhasználás során szerzett tapasztalatokat mutatták be a hallgatóságnak. Az előadók több országból, így Törökországból, Görögországból, Szerbiából és az IOM svájci központjából érkeztek.

A felszólalók kifejtették, hogy az egyes országokban milyen technikai módszerrel és nagyságrendben folyik az adatgyűjtés és arról is szóltak, mi történik az összegyűjtött adatokkal. Ezek gyűjtése a legtöbb esetben kérdezőbiztosok által történik, ezt egy-egy adott országban több helyszínen végzik az érkezéskor, a táborokban és kilépéskor. Egy előre elkészített standard kérdőívet használnak, de ezen túl személyes interjúkat is készítenek. Az így keletkezett adathalmazt elemzik, strukturálják, amely alapján heti, havi, de éves összehasonlító elemzéseket is készítenek és tesznek közzé az IOM honlapján (http://migration.iom.int/europe/).

Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője elmondta, hogy a mátrixba bevitt adatok nyilvánosak és az IOM honlapján bárki számára elérhetőek, de még az adatok feldolgozását tartalmazó periodikus jelentések is letölthetőek. Mindezek az információk nagyban támogatják a migrációval foglalkozó segélymunkások és szakértők munkáját, de a laikus érdeklődőknek is megfelelő tájékoztatást nyújtanak. Az esemény alkalmat adott a kapcsolatépítésre a hazai és külföldi szakemberekkel, meghívott vendégekkel. 

 

 

 

RELATED NEWS

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére