X

“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Belföld

A Tábitha Ház csatlakozott a „Fel a kalappal!” kampányhoz

Author: Főadmin Date: 2016. október 13., csütörtök 14:30

 

Az október 14-i akciót az ICPCN (International Children's Palliative Care Network) kezdeményezte. Mint felhívásukban rámutatnak, a világban 21 millió gyermek él együtt valamilyen életet megrövidítő, gyógyíthatatlan betegséggel, de többségüknek – főleg az úgynevezett fejlődő országokban – szinte esélyük sincs az életminőséget javító, úgynevezett palliatív ellátásra, amit a hospice-szolgálatok nyújthatnának nekik és családjaiknak. A szervezet a honlapján médiakampányt hirdetett és arra bátorít más szervezeteket, illetve magánszemélyeket, hogy viseljenek kalapot, illetve sapkát október 14-én. A kalapos-sapkás (egyéni, ill. csoportos) fotókat #hatson4cpc hashtag kíséretében lehet a közösségi oldalakra feltöltve a kampány részévé tenni, illetve böngészni az eddig csatlakozók között.

A gyermekegészségüggyel foglalkozó magyar szervezetek közül elsőként a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő, törökbálinti Tábitha Gyermekhospice Ház jelezte, hogy csatlakozik a kampányhoz. Az intézmény szeptemberben ünnepelte 5 éves fennállását többek között Herczegh Anitának, Áder János köztársasági elnök feleségének részvételével. Az eseményen ott volt az alapító, Galambos László, Aradszki András államtitkár, Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat és Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke is.  

 

 

RELATED NEWS

Magyarországi tanulmányút a kelet-ukrajnai programhoz kapcsolódóan

Budapest - A Visegrádi Alap és a Koreai Köztársaság Pénzügyminisztériuma által támogatott kelet-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Dnyipróban. A program keretében hárman vehettek részt egy magyarországi tanulmányúton.

Fókuszban a tudás és a tapasztalat átadása: program a civilekért

Budapest - A Visegrádi Alap által támogatott nyugat-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Nagydobronyban. A program keretében a résztvevők közül tizenketten kapnak lehetőséget arra, hogy valamelyik „visegrádi négyes“ országba látogassanak és négynapos tanulmányúton vegyenek részt.

Gondozók jelentkezését várja a Baptista Integrációs Központ

A Baptista Integrációs Központ szakgondozót, gondozót, családgondozót keres.

Lap tetejére