X

“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Belföld

A Tábitha Ház csatlakozott a „Fel a kalappal!” kampányhoz

Author: Főadmin Date: 2016. október 13., csütörtök 14:30

 

Az október 14-i akciót az ICPCN (International Children's Palliative Care Network) kezdeményezte. Mint felhívásukban rámutatnak, a világban 21 millió gyermek él együtt valamilyen életet megrövidítő, gyógyíthatatlan betegséggel, de többségüknek – főleg az úgynevezett fejlődő országokban – szinte esélyük sincs az életminőséget javító, úgynevezett palliatív ellátásra, amit a hospice-szolgálatok nyújthatnának nekik és családjaiknak. A szervezet a honlapján médiakampányt hirdetett és arra bátorít más szervezeteket, illetve magánszemélyeket, hogy viseljenek kalapot, illetve sapkát október 14-én. A kalapos-sapkás (egyéni, ill. csoportos) fotókat #hatson4cpc hashtag kíséretében lehet a közösségi oldalakra feltöltve a kampány részévé tenni, illetve böngészni az eddig csatlakozók között.

A gyermekegészségüggyel foglalkozó magyar szervezetek közül elsőként a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő, törökbálinti Tábitha Gyermekhospice Ház jelezte, hogy csatlakozik a kampányhoz. Az intézmény szeptemberben ünnepelte 5 éves fennállását többek között Herczegh Anitának, Áder János köztársasági elnök feleségének részvételével. Az eseményen ott volt az alapító, Galambos László, Aradszki András államtitkár, Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat és Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke is.  

 

 

RELATED NEWS

Célba értek az adományok

Pécs, Tiszaszalka - A pécsi Cserepka Iskola (Cserepka János Baptista Általános Iskola, Középiskola és Sportiskola) által gyűjtött élelmiszeradományokat elszállították a beregi térségben levő Tiszaszalkára.

Jótékonysági Mikulásnap a Fővárosi Nagycirkuszban és az Óriáskeréknél

Budapest – Mikulásnap alkalmából idén is hátrányos helyzetű gyermekek és nagycsaládok számára szervezett nagyszerű programokat a Baptista Szeretetszolgálat.

Legjobbjainkat köszöntöttük: átadtuk a 2019-es év oktatási és szociális díjait

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban elismerő díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégákat elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. A 2019-es év díjait december 2-án, hétfőn délután adtuk át.

Lap tetejére