“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Belföld

A legszebb napok jönnek

Author: Főadmin Date: 2018. március 29., csütörtök 15:02

 

Ha Krisztus nem támadt volna fel, hiábavaló lenne a hitünk!

 

Éppen, hogy elolvadt mifelénk az utolsó hó, éppen, hogy eltemettük a telet. Emlékezem és emlékeztetek rá, hogy a karácsony sem a vásárlásról, sokkal inkább testvéreink és szeretteink ujjainak átkulcsolásából, keresztény hitünkben való elmélyedésről szól. Ugyanezért gondolom, hogy bár kedves gesztus a csokitojás, a csokinyúl és a festett tojás, mégsem lehet mindez a Húsvét lényege. Nem ezért örvendezünk és ünneplünk, nem ezért fogjuk meg családtagjaink, lélekben pedig hittestvéreink kezét az egymáshoz tartozás jelképeként.     

 

A Húsvét a legnagyobb és legfontosabb ünnepe mindazoknak, akik tudják: ha Krisztus nem támadt volna fel, hiábavaló lenne a hitünk. Hiábavaló minden, amit tettünk, hiábavaló minden, amit teszünk és a jövőben tenni akarunk. S minden gondolatunk és reményünk is az.

 

Az ember legnagyobb félelme az, amit az ismeretlennel szemben érez. Mert nem tudja, mi várja a kapu után, nem tudja, mit jelent az út vége. Azt sem, hol nyílik majd meg az a Kapu, és mikor jön el annak órája és perce. Egy barátom üzent minap: öt percig volt „odaát”, fizikailag holtan, de az orvosok újra tudták indítani a szívét. Elcsukló hangon beszélt az élményeiről, mindazokról, akikkel találkozott e rövid látogatás során.

 

A halált nem lehet szeretni, hiszen félünk tőle. De hitünk szerint mégis legyőzetett, hiszen Jézus megmutatta, nem értelmes félni, mert van megoldás. Istenre kell nézni, aztán önmagunkra, és dönteni kell – meg kell térni, újra kell tervezni.

 

Az elmúlt néhány évben több ezer diákkal és tanárral, munkatárssal imádkoztam együtt a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő intézményekben. Közben mindig az a kérdés foglalkoztatott, hogy miként tovább, hogyan maradjunk meg a hitben, milyen módon tudjuk megtanulni, és javunkra formálni az Isten akaratát, a megértést és megtérést. A Biblia olvasása segít, a gyülekezet segít, a lelkészek, iskolalelkészek segítenek, de csak irányt tudnak mutatni.

 

Mert a megtérés bizony magányos pillanat, csak Te vagy ott és Isten!

 

A feltámadás ténye, ennek elfogadása a keresztény hit alapja. Ha ebben nem tudok hinni, akkor értelmetlen a hitem, ahogy Pál írja az 1. Kor. 15:17-ben: „Ha pedig Krisztus nem támadt fel, semmit sem ér a ti hitetek, még bűneitekben vagytok."  Ha nem támadt fel Jézus, akkor semmit se ér a hit. Semmit.  Történelmi tény, hogy Jézus élt, tanított. Feltámadásában hinni viszont már csak kevesek tudnak. Pál tovább megy: „Ha csak ebben az életben reménykedünk a Krisztusban, minden embernél nyomorultabbak vagyunk." (19. vers) 

 

Nyomorult egy élet, melynek egyetlen perspektívája az elmúlás, a sír. „Ámde Krisztus feltámadt a halottak közül…" (20. vers)  Kell lennie többnek, kell lennie valami jobbnak! 

 

Így van a halottak feltámadása. Elvettetik romlandóságban, feltámasztatik romolhatatlanságban; elvettetik gyalázatban, feltámasztatik dicsőségben; elvettetik erőtlenségben, feltámasztatik erőben." (42-43. vers) Egy másik minőségben. Ahogy Jézussal is történt. A gyalázat, a szégyen, az ütések, a sebek, az erőtlenség és elhagyatottság után harmadik napon kilépett a sírból. 

 

A megtérés magányos pillanat lesz, csak Te vagy ott és Isten. És az örök élet!

 

Boldog Húsvétot, feltámadási ünnepet kívánok a Baptista Szeretetszolgálat minden munkavállalójának, családtagjainak, ellátottjának!

 

 

Szenczy Sándor

 

a Baptista Szeretetszolgálat elnöke 

 

 

RELATED NEWS

Letettük az épülő logisztikai központ alapkövét, új fejlesztés kezdődött

Pákozd – Letettük hétfőn a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjának alapkövét, amelyre több más fejlesztés mellett mintegy 638 millió forintot nyertünk el európai uniós pályázaton.

Az igazságügyi miniszter volt az öregdiák a baptista gimnáziumban

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat idén hetedik alkalommal tartotta meg országos tanévnyitóját, s már nem először tette ezt a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban. Az eseményen mások mellett köszöntőt mondott Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter is, az intézmény öregdiákja.

Tanévnyitó és ünnep az új épületbe költözött baptista középiskolában

Szeged – A Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában a 2018-2019-es tanévben szeptembertől országszerte 50 baptista oktatási intézményben közel 15 ezer diák kezdi meg a tanévet. A szegedi tanévnyitó ünnepségen új épületet is avattak.

Lap tetejére