“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A Baptista Szeretetszolgálat közleménye a szakképző intézményekben kialakult felvételi helyzetről

Author: Főadmin Date: 2015. március 12., csütörtök 11:23

A baptista fenntartású szakképző intézmények működését jelentősen befolyásolta a 13/2015. (II.10.) kormányrendelet. A  rendelet következtében kialakult helyzetben sajnálatos módon jó néhány intézményünkben nem tudunk a kezdő évfolyamokon osztályokat indítani, nem tudunk férőhelyet biztosítani azon diákok számára, akik egyébként eredményeik alapján elvileg felvételt nyertek szakképző intézményeinkbe.

Ezúton kérünk elnézést mindazoktól a diákoktól és családoktól, akik jövőjét az így kialakult helyzet negatívan befolyásolta.

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a Szeretetszolgálat egyeztetéseket folytatott a szakállamtitkársággal és a KLIK-el, de sajnos a kért (az eddigi) keretszámoknak csak kb. 15%-át kaptuk meg. Két intézményünk (a budapesti KIVI és a debreceni Aranybika) így ebben a tanévben abba a helyzetbe került, hogy már nem indíthat új osztályokat és kimenő rendszerben megszűnhet.

A továbbiakban is minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy szeptembertől elindulhassanak a képzések, hisz a kormányrendelet augusztus 31-ig lehetőséget ad arra, hogy átvegyünk keretszámokat más fenntartóktól.

 

( A fenti közlemény kiadását a hozzánk érkező szülői megkeresések és panaszok miatt tartottuk fontosnak. )

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére