“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Hazatért Törökországból a Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapata

A Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 mentőcsapata befejezte küldetését Törökország Antakya városában. A csapat február 12-én, vasárnap délelőtt érkezett meg a Liszt Ferenc repülőtérre, ahol a családtagok, a kollégák és a sajtó munkatársai mellett a török nagykövetség képviselői virággal és tapssal fogadták őket.

Prevenciós program a gyerekekért, a legszegényebbek között

A Baptista Szeretetszolgálat tovább végzi feladatait Kelet-Magyarország elmaradott régióiban, az úgynevezett szegregátumokban. Tőkés Tibor Gyerekszemmel címmel tart prevenciós foglalkozásokat olyan fiatalok részére, akik valamilyen módon érintettek: „rendellenesen működő” családokban élnek.

Bemutattuk a besenyődi BapTower-farm egészséges terményeit

Budapest - A Belügyminisztérium kezdeményezésére a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban léptek fel az ország legszegényebb kistelepülésein élő, a Felzárkózó Települések programban zenét tanuló gyermekek. Mi is ott voltunk.

Humanitárius kártyák a segélyezésben

Az Ukrajnából menekülők problémáit látva a Baptista Szeretetszolgálat úgy döntött, havonta feltölthető, irányított módon felhasználható humanitárius kártyákkal látja el a leginkább sérülékeny menekült személyeket.

A szeretet, az együttérzés, az összefogás csodája: együtt a BOK-csarnokban

A Baptista Szeretetszolgálat időszakos kiadványának, a Felebarát Magazinnak decemberi különszáma elsősorban az orosz-ukrán háború miatt kialakult humanitárius válság hatásaival, az arra adott válaszokkal foglalkozott. A BOK-csarnokban azóta is megszakítás nélkül fogadjuk a menekülteket. Kiadványunkban Révész Szilvia erről a tevékenységről írt.

Folytatja az önkéntesek képzését a Tábitha Gyermekhospice Ház

Törökbálint - A Seregélyesi Baptista Általános Iskolában működő elzamajori Pelikán-ház Erdei Iskolában idősek részére szervezett alkotótábort a Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ szeptemberben. Akkor született meg az ötlet: a számukra elérhető fórumokon meghirdették, hogy bárki, aki szeretne ajándékozni, készítsen takarót a törökbálinti Tábitha Gyermekhospice Ház kis beteg lakói részére.

Oktatással és kollégiumi ellátással gondoskodunk a menekülő gyerekekről

Budapest - Tizenkét olyan ukrán diáknak adott, sőt ad még ma is otthont – az UNHCR támogatásával – az óbudai Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium, akik egyedül voltak kénytelenek elmenekülni Ukrajnából. Az iskola a háború kitörésekor azonnal összefogott a szülőkkel, hiszen Alla Renska személyében megjelent az első diák, akit a szülei elküldtek a háború sújtotta Kijevből, hogy biztonságban legyen.

Elindult a YouLead projekt

Budapesten megrendezésre került a YouLead projekt kick-off műhelybeszélgetés a közeljövőben megrendezésre kerülő vitaverseny sorozatról, annak szabályrendszeréről. További hasonló megbeszélésekre kerül sor január hó folyamán a jelentkezett iskolák tanárai részére.

Soproni Baptista Pont: nyolc év után átadták a stafétát a vezetők

Sopron - A Baptista Szeretetszolgálat és a gyülekezet vasárnap egy hálaadó istentisztelet és szeretetvendégség keretében köszönte meg a soproni Baptista Pontot nyolcadik éve vezető Gálné Kapás Mártának és férjének, Jánosnak az eddigi munkáját. Ők meghatódva adták át a stafétát az utánuk következőknek.

Idén 44.761 cipősdoboz ajándékot gyűjtöttünk össze!

Ebben az évben már 19. alkalommal szervezte meg az alapításának negyedszázados jubileumát ünneplő Baptista Szeretetszolgálat az országban általa meghonosított Cipősdoboz Akciót.

Lap tetejére