“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Egy elméleti humanitárius katasztrófa helyszínén

Csobánka – A Soft Caps 2016 gyakorlat valósághű végrehajtása érdekében kérte fel részvételre a Baptista Szeretetszolgálat humanitárius feladatokat ellátó csoportját a Magyar Honvédség CIMIC művelettervező részlege. A gyakorlónap június 23-án, csütörtökön volt a MH Altiszti Akadémia Csobánkai Kiképzőbázisán.

Boldogkert: egy otthon az esőfelhők alatt

Debrecen – Csendes utca bújik meg nem messze a debreceni vasútállomástól. A ház, amit keresek, árnyas fák ölelésében várja látogatóit, egy jó ideje többnyire szenvedélybeteg, drog-, játék-, vagy alkoholfüggő férfiakat. Ez az a hely – a körülményeket, illetve az életet ismerve jó adag optimizmussal Boldogkertnek elnevezett lakóotthon –, ahol Tőkés Tibor és Marton Krisztina felügyelete, szakmai irányítása mellett gyógyulnak azok, akiknek lelkében, aztán testében is kemény nyomott hagyott a függőség.

Baptista mintaprogram a közfoglalkoztatásban

Kiskőrös – A Baptista Szeretetszolgálat és a Kiskőrösi Szeretetházi Gyülekezet közös szervezésében közfoglalkoztatási mintaprogram valósul meg rászorulók számára. A „kiskőrösi mezőgazdasági modul” ünnepélyes megnyitóját június 22-én, szerdán tartották a Szűcs József utcában.

Segítség a jégeső károsultjainak

Rozsály – A Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue 24 speciális mentőcsapata az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felkérésére húsz fővel megkezdte a segítségnyújtást a kedd hajnali jégeső által sújtott szatmári falvakban. A munkatársak helyszíni koordinációval és a tetők helyreállításában segítenek a károsultaknak. A Baptista Szeretetszolgálat egymillió forintos gyorssegéllyel kezdi meg a segítségnyújtást Rozsályon és környékén tetőlécek, tetőfóliák biztosításával, a bevetett egységek szükség szerinti ellátásával.

Rendőrségi bemutató, futball és ételosztás a nemzetközi menekültnapon

Budapest, Fót – A nemzetközi menekültnap alkalmából a Baptista Szeretetszolgálat intézményeiben a tanulásé, a szórakozásé és a segítségnyújtásé volt a főszerep. Egyáltalán nem meglepő módon, de talán egy kicsit ismét másként, mint ahogyan az korábban megszokott volt.

Össznépi játék, zenés színmű született a baptista iskolában

Székesfehérvár – A történelmi belváros szívében beszéltek az éppen arra járók és a meghívott újságírók előtt a Seregélyesi Baptista Általános Iskola legújabb színdarabjáról, a Lúdas Matyiról. Immár a színvonalas színjátszás is gazdagítja a baptista oktatási intézmény életét és öregbíti hírnevét.

A keresztény motorosok is csatlakoztak a baptista csapat akciójához

Alsóőrs – Sikerrel képviselte humanitárius céljait a Baptista Szeretetszolgálat csapata az Open Road Fesztiválon, a Harley-Davidsonok megszállottjai és az igényes rockzene rajongói között. Külön öröm, hogy neves zenészek után a Magyar Keresztény Motorosok Közössége is a baptista jótékonysági kezdeményezés mellé állt.

Baptisták az esélyegyenlőségért

Hatvan – A város második esélyegyenlőségi napján mutatkozott be június 10-én, pénteken délután a Baptista Szeretetszolgálat.

A legszelídebb motorosok: megint volt Jótékonysági Kids Race

Alsóőrs – Június 10-én, pénteken délután a jövő motorosait képviselő seregélyesi óvodásoknak tapsolhattak a jellemzően zord ábrázatú férfiak és a bőrruhás lányok a Balaton-parti településen, ahol a Harley-Davidsonok megélénkülő robajának aláfestő zenéjében, a Baptista Szeretetszolgálattal együttműködve rendezték meg az idei Open Road Fest jótékonysági futamát, a Kids Race-t.

Jubileumi Vidám Gyereknap, a mosoly cirkusza

Budapest – Az idén 20 esztendős Baptista Szeretetszolgálat június 10-én, pénteken 10 órától „20 Éves Jubileumi Vidám Gyereknap” címmel szervezett programot árva és hátrányos helyzetű gyermekeknek a Fővárosi Nagycirkuszban.

Lap tetejére