“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Emberkereskedelem elleni tevékenységünkről írt a Magyar Nemzet Online

Magyart menekítettek a puccs alatt Vasárnap délelőtt érkezett haza az a magyar állampolgár, akit a törökországi puccskísérlet közben menekített ki az országból a külügyminisztérium a Baptista Szeretetszolgálat segítségével. A 35 éves délmagyarországi nőt prostitúcióra akarták kényszeríteni Izmirben.

Egy nagyszerű hét a régi mesterségek és a művészetek jegyében

Sárosd – Tizenharmadik alkalommal rendeztek alkotótábort a Farkas Gyula Baptista Általános Iskolában. A programok július 11-től egész héten át váltották egymást, még a szerda esti vihar sem tudta kedvét szegni a résztvevőknek.

Fejér megye elismerése a jubileum alkalmából

Velence – Oklevelet adott át július 12-én, kedden Fejér Megye Közgyűlése nevében Tanka Csaba alelnök Szenczy Sándornak, a Baptista Szeretetszolgálat alapító elnökének a 20 éves munka elismeréseként. A segélyszervezet két évtizedes tevékenységét bemutató kiállítás a Velence Korzó galériájában július 17-én, vasárnapig látható.

Vizet osztottak az önkéntesek

Budapest – A kánikulai hőség miatt vizet osztottak a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai július 12-én, kedden délután a Nyugati Pályaudvarnál, a WestEnd előtti téren. Az akciót a BUSZESZ Élelmiszeripari Zrt. segítségével szervezték meg az önkéntesek, ezerötszáz félliteres, Veritas Gold szénsavmentes ásványvizet kaptak azok, akik éltek a lehetőséggel.

Nyelvtanulás az alapvető értékek jegyében

Sárosd – Július 8-án, pénteken délután mozgalmas gálával zárult a negyedik nyári tábor a Farkas Gyula Baptista Általános Iskolában.

Angolul, játékosan és zenével – amerikai önkéntesekkel a nehéz sorsú gyerekekért

Ibrány, Nyírbogdány – Amerikai és magyar önkéntesek bevonásával angol nyelvű táborokat szervezett a Baptista Szeretetszolgálat a két nyírségi településen is.

Kiállításnyitó az alapítás városában

Velence – A Baptista Szeretetszolgálat idén 20 éves. A segélyszervezet a Velencei-tó partján lévő településen „született”, ott alapította Szenczy Sándor lelkész, akit egyébként a városban díszpolgárrá választottak. A küzdelmes és eredményes múltra emlékezve készítettek a szervezet munkatársai egy vándorkiállítást, amely július 12-én, kedden 11 órakor mutatkozik be a Velence Korzón.

Sakk: irány a világ-, és az Európa-bajnokság!

Balatonlelle – A robotikások nagyszerű nemzetközi eredményének még igazán ki sem örülhette magát az, aki odafigyel a Baptista Szeretetszolgálat fiatal tehetségeinek versenyeire, máris egy újabb remek sikerről érkezett hír. Ezúttal a korosztályos hazai sakkbajnokságról, amit a Balaton-partján rendeztek.

Adatok, információk a népvándorlásról

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat meghívást kapott a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) június 24-én a magyar fővárosban megrendezett konferenciájára.

„Válaszd az életet!”: miniszteri elismerés a segélyszervezet szakemberének

Budapest – Miletics Marcell, a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront részlegének vezetője miniszteri kitüntetést vehetett át június 24-én a szenvedélybetegek érdekében végzett munkájáért.

Lap tetejére