“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Fészekrakó fesztivál a jubileum jegyében

Seregélyes – Szeptember 12-én, hétfőn délután Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi igazgatója nyitotta meg a segélyszervezet 20 évéről szóló kiállítást a helyi baptista általános iskolában. Ezzel kezdetét vette az egy héten át tartó Madárlátta Fészekrakó Fesztivál.

TEMVI projekt

Budapest - Emberkereskedelem és kizsákmányolás áldozatai a sebezhetőség és az illegalitás között, különös tekintettel a kiskorúakra: a projektben partner a Baptista Szeretetszolgálat.

Fejlesztések előtt az ötéves Tábitha Gyermekhospice Ház

Törökbálint – Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége is ott volt az ország legnagyobb gyermekhospice házának születésnapi ünnepségén. A létesítmény a Baptista Szeretetszolgálat intézménye lett és újabb fejlesztések elé néz.

Ötéves a Tábitha Gyermekhospice Ház

Törökbálint – Ötéves lett a Tábitha Gyermekhospice Ház. A fennállást ünneplő esemény szeptember 10-én, 17 óra 30-kor kezdődik a Bálint Márton Általános Iskolában.

Ismét kaptak tableteket a baptista fenntartású iskolák első osztályos tanulói

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő ötven oktatási intézményben mintegy 16 ezer diák kezdte meg tanulmányait a 2016-17-es tanévben. A korábbi esztendőkhöz hasonlóan a szervezet tabletekkel segíti az első osztályosok fejlődését tizenöt településen.

Tanévkezdés – Palkovics: kiemelkedően fontos az egyházak szerepe a mai világban

Budapest – Az egyházak szerepe a mai világban kiemelkedően fontos, szilárd erkölcsi alapot teremtenek a következő generáció számára is – emelte ki Palkovics László a baptista iskolák országos tanévnyitóján hétfőn, Budapesten.

Továbbra is hittel és szakértelemmel!

Szigetszentmiklós – A Baptista Szeretetszolgálat augusztus 25-én, csütörtökön nyolcadik alkalommal rendezett országos oktatási konferenciát. A segélyszervezet fenntartásában a 2016-2017-es tanévben közel 16 ezer tanuló kezdi meg tanulmányait 50 baptista általános iskolában, szakképzést nyújtó középiskolában vagy gimnáziumban.

Holland segítség Tápióbicskén

Tápióbicske - Idén nyáron másodjára érkezett segítség Hollandiából a Pest megyei Tápióbicskére. A 34 holland önkéntes és hat fő szervezőből álló csapat a helyi szegényebb sorban lévő családoknak hozott segítséget.

Humanitárius Világnap

2003. augusztus 19-én, a bagdadi Canal Hotelt hatalmas erejű bombarobbanás rázta meg. A terrorakcióban 22 ember vesztette életét és több, mint százan megsebesültek. Az áldozatok közül 18-an az ENSZ munkatársai voltak, akik a háború súlytotta ország humanitárius katasztrófáját hivatottak megfékezni. Az ENSZ Közgyűlése ezt a napot nevezte ki az áldozatokra való megemlékezésre.

Szenczy Sándornak a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta a köztársasági elnök

Budapest – Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke „az általa alapított és vezetett segélyszervezet élén, a rászorulók érdekében végzett szociális, jószolgálati, segélyezési és oktatási tevékenysége elismeréseként” a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át augusztus 18-án, a nemzeti ünnep alkalmából.

Lap tetejére