“WITH FAITH AND COMPETENCE”

40 éves a két tanítási nyelvű oktatás Magyarországon

Author: Főadmin Date: 2014. augusztus 31., vasárnap 09:46

A jeles évforduló volt a központi témája a baptista iskolák országos tanévnyitó ünnepségének, melyen Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár is köszöntőt mondott. Idén több mint 17 ezer tanuló kezdi meg tanulmányait összesen 56 baptista oktatási intézményben.

 

A Baptista Szeretetszolgálat oktatási intézményfenntartóként kiemelten kezeli a két tanítási nyelvű oktatási programot, és folyamtosan bővíti nyelvi képzést nyújtó iskoláinak körét. Jelenleg öt baptista iskolában tanulhatnak a diákok két tanítási nyelvű oktatási rendszerben. Ezek közül kiemelkedik a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium, ahol angol, német, orosz és kínai nyelven is tanulhatnak a diákok. „Meggyőződésünk, hogy egy idegen nyelv ismerete az egyik leghasznosabb életre szóló tudás, amivel diákjainkat felruházhatjuk.”– hangsúlyozta a Kőrösi Csoma Sándor Gimnáziumban rendezett tanévnyitón Szenczy Sándor a Baptista Szeretetszolgálat elnöke. A szeretetszolgálat idén nyáron is szervezett angol és német nyelvi táborokat 1.200 tanulója számára. A táborokban Angliából, az Egyesült Államokból és Ausztriából 200 anyanyelvi baptista tanár oktatta a diákokat. A most induló tanévben 6 amerikai tanár kezdi meg, illetve folytatja munkáját baptista iskolákban Pécsen, Sárosdon, Seregélyesen, Velencén, Kisújszálláson, Budapesten, Törökszentmiklóson és Nagyhalászon. A nyelvi képzés sikerének köszönhető, hogy a két tanítási nyelvű baptista általános és középiskolákban - köztük az óbudai Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban és a velencei Zöld Liget Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskolában - idén is sokszoros volt a túljelentkezés.

 

 

 

A Baptista Szeretetszolgálat arra is nagy nagy hangsúlyt fektet, hogy a diákoknak lehetőségük legyen megismerni a Bibliát és a keresztény értékeket. Ennek egyik legfontosabb eszköze a bibliaismeret tantárgy. A Baptista Oktatási Központ által  kidologozott és a legmodernebb pedagógiai módszerekkel készült Életrevaló című tankönysorozat most megjelenő 2. és 6. osztályos követei kreatív módon és élményszerűen ismertetik meg a diákokkal a Bibliát. A keresztény értékek mindennapi képviseletében kulcsszerepe van annak a nyolc iskolalekésznek is, akik a gyülekezetek lelkészei mellett az iskolákban látják el szolgálatukat.

RELATED NEWS

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére