“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Életet mentett a szociális munkás

Vác – A Baptista Szeretetszolgálat házi segítségnyújtó szolgálatának munkatársai egy idős asszony életét mentették meg január 9-én, hétfőn Vácott.

A baptista szállásokon folyamatosan fogadják a hideg elől menekülőket

Budapest – A rendkívüli hideg rendkívüli intézkedéseket követelt a Baptista Szeretetszolgálattól, amely hat éjjel-nappali fővárosi intézményében közel ezer hajléktalan léthelyzetben élő embertársunkról gondoskodik. A segélyszervezet minden szállója, menedékhelye létszámon felül is fogadja az érkezőket, senkit sem utasítanak el. Az elmúlt napokban jelentősen nőtt az adományok mennyisége, ám még mindig nagy szükség van ételre és meleg holmira!

Senkit sem küldenek el a baptista intézmények!

Budapest – Rendkívüli hideg napok következnek, akár mínusz 20 fok alá is süllyedhet éjszakánként a hőmérséklet, amely viharos széllel, hóval párosulhat. Ilyenkor a hajléktalan léthelyzetben élő emberek sokkal inkább veszélyben vannak, mint máskor, a segítség életeket menthet. Nagy szükség van adományokra is!

Tehetségműhely a kisújszállási baptista iskolában

Kisújszállás – A Baptista Tehetségsegítő Tanács művészeti műhelyének rendezvényeként az elmúlt év végén sikeres szakmai napot rendeztek a kisújszállási Baptista Alapfokú Művészeti Iskolában.

Köszönöm, szeretetszolgálat!

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat adományozási igazgatóságának munkatársai 2016-ban is egész évben járták az ország legszegényebb vidékeit a Nyírségtől Tolnáig, Békéstől Baranyáig annak érdekében, hogy segítsenek a rászorultakon. Nagyon sok helyre, nagyon sokaknak küldtek csomagot, vagy más módon nyújtottak segítséget. Az alábbiakban az igazgatósághoz érkezett levelekből idézünk.

Valami új született

Budapest - Az előttünk álló 2017-es esztendő a reformáció emlékéve lesz. Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke ennek jelentőségéről osztja meg gondolatait.

Aloha, Vaiana!

Sárosd – A Csendes-óceán szigetvilága számos csodát rejt, egyedülálló szépségének nincs párja a világon. A Baptista Szeretetszolgálat közvetítésével és a Cinema City pályázatával egy másodikos osztálynak egészen egyedülálló módon sikerült betekintést nyernie e szemkápráztató világba.

Az Utcafront várja az adományokat!

Budapest – Bár az utóbbi napokban enyhült az idő, nem szabad megfeledkezni arról, hogy télen a hajléktalanok sokkal inkább ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, mint máskor. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai arra hívják fel a figyelmet, hogy szükség lenne pokrócokra, kabátokra, hálózsákokra, téli cipőkre, zoknikra, kesztyűkre, nadrágokra és pulóverekre. A felajánlások ügyében Kalló Zoltánné várja az értesítéseket az utcafront@baptistasegely.hu címen, vagy a 06-1-2609855-ös telefonszámon.

Idén is sikerrel zárt a Cipősdoboz Akció: 41 ezer ajándék a rászorultaknak

Budapest – Mintegy 41 ezer cipősdoboz ajándékot gyűjtött össze a 2016-os évben a jótékonysági programot tizenhárom éve életre hívó Baptista Szeretetszolgálat. Az évről-évre töretlenül népszerű Cipősdoboz Akció központi bázisa idén is a budapesti Deák téren található Cipősdoboz Vár volt. A kampány idén újabb gyűjtőpontokkal bővült, és már második évben volt elérhető a csomagkövetés, vagyis a felajánlók egy része nyomon követhette, melyik településre kerül az általa elkészített ajándék.

Karácsonyi hangulat a menekültek között

Budapest – Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megszervezték hagyományos ünnepi vacsorájukat a Baptista Integrációs Központ Menekülteket és Oltalmazottakat Befogadó Családok Átmeneti Otthonainak dolgozói és lakói.

Lap tetejére