“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Különleges program a megelőzésért

Budapest – Szemléletváltásra, a generációk közötti hatékony kommunikációra és megfelelő mintákra, példaképekre és jövőképre van szükség ahhoz, hogy csökkenthető legyen a szerhasználók száma – jelölte ki a főbb irányokat a Momentán Társulat és Zacher Gábor június 2-án, a Függő játszma elnevezésű szakmai napon. A különleges élményalapú módszereket használó drogprevenciós programot először rendezték meg, a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központja volt az egyik közreműködő. A segélyszervezet évek óta önállóan is tesz a közös célokért.

Tűz pusztított a mentőcsapat raktárában

Szigetszentmiklós – Elektromos tűz miatt június 3-án, szombaton kigyulladt és részben leégett a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 elnevezésű nemzetközi kutató-mentő csoportjának raktára.

Nagyszerű baptista sakksikerek

Zalakaros – Május 18-tól 26-ig rendezték meg a Zalakarosi Sakkfesztivált, hazánk legerősebb nemzetközi sakkversenyén, ahol a Baptista Szeretetszolgálat támogatásával induló sakkozó tehetségek újabb remek eredményeket értek el.

Jótékonysági Gyermeknap Gála

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat idén is megrendezte a már elmaradhatatlan Jótékonysági Gyermeknap Gálát. A rendezvényen közel ezer gyermek élvezhette a nem mindennapi show-műsort, s tapsolhatott kedvenceinek.

Pünkösdi üzenet

Támogatás a rendőrségnek, segítve a határon szolgálók munkáját

Dunakeszi – A migránsválság kialakulása óta katonáink és rendőreink rendvédelmi és határőrizeti feladatokat hajtanak végre a déli határszakasz területén. A rendőrök munkáját négylábú társaik segítik: dolguk igen fontos, megérdemlik, hogy tisztelegjünk előttük. A Baptista Szeretetszolgálat Tisztelet a Hősöknek elnevezésű programjának keretén belül június elsején kétszázezer forint értékben adott át támogatást, ezzel a rendőrség a határon szolgálatot teljesítő rendőrkutyák ellátását javíthatja.

Újabb lépés a civil és katonai együttműködés területén

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat, amely több mint 20 éves hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik a humanitárius segítségnyújtás, rehabilitáció és fejlesztés területén, idén is szívesen tesz eleget a Magyar Honvédség Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ felkéréseinek. Legutóbb előadást tartott és fórum-beszélgetésen vett részt Gál Dávid nemzetközi igazgató és Horváth Sándor programvezető egy olyan tanfolyamon, amelynek célja, hogy a résztvevőket bevezesse a civil-katonai együttműködés, vagyis a CIMIC műveletek rejtelmeibe.

Aranyeső

Hajdúböszörmény - 2017. május 27-én Hajdúböszörményben több mint 70 magyar és szlovák területről érkező csapat részvételével került megrendezésre a „Közép- Európai Robotolimpia”, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata 2 robottal indult.

A nemzeti után nemzetközi INSARAG minősítést szerzett a Rescue24

Kovácsvágás, Hajdúszoboszló – Az elmúlt napokban eredményesen elvégzett gyakorlatával a következő öt évre megkapta nemzeti és nemzetközi minősítését a Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapata, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport.

Kerékpártúra 2017-ben is

A Baptista Szeretetszolgálat szeretettel vár minden 14 éven felüli jelentkezőt a bükki kerékpártúrára, amit augusztus 6-tól 12-ig rendeznek meg.

Lap tetejére