“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

„Drogcsúszda” – iskolai prevenciós program

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központja az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával olyan drogprevenciós programot hajt végre, amely legalább hat fővárosi középfokú oktatási intézmény diákjaihoz és pedagógusaihoz jut el.

Baptista suliból New York és Washington színpadjaira!

A Baptista Szeretetszolgálat meghallgatást hirdet (második válogató) a fenntartásában lévő iskolákban tanuló felső tagozatos és középiskolás lányoknak és fiúknak.

A Nyírségbe érkezett a Jószolgálat-díj vándorkiállítása

Nyíregyháza – A hajléktalanokért végzett szociális munka egyéni kategóriában Gróf András, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa, a REVIP Hajléktalanok Átmeneti Szállásának vezetője lett a 2017. évi Jószolgálat-díj egyik elismertje. Róla is szól az a vándorkiállítás, amely minap ért a nyírségi városba.

Cipősdoboz Akció 2017: támogatóinkat köszöntöttük

Budapest – Idén is a Kempinski Hotel Corvinus adott helyszínt annak a rendezvénynek, amelynek során a Baptista Szeretetszolgálat megköszönte támogatóinak mindazt a segítséget, amellyel sok ezer rászoruló kisgyermek karácsonyát tehette nem csak szebbé, de talán egy kicsit boldogabbá is a 2017-es esztendő karácsonyán.

Hit és hivatás: „Én megyek előtted…”

Vác - Nemcsak az határozza meg a sorsunkat és az életünket, hogy ki lesz a társunk, hanem az is, hogy milyen pályát választunk. Révész Szilvia Csábi Melindával, a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Szorgos Kezek Házának megálmodójával beszélgetett. Az írás a Family Magazinban jelent meg nemrégiben.

A Szent Korona és a baptisták

A hír első olvasatra talán sokak számára meglepő: egy Fejér megyei kisvárosban, Velencén alapított szervezet, a Baptista Szeretetszolgálat kapott levelet 2018. január 6-án Jimmy Carter egykori amerikai elnöktől abból az alkalomból, hogy az Egyesült Államok – éppen Carter elnök döntése után – 40 éve szolgáltatta vissza hazánknak a magyar Szent Koronát és a koronaékszereket. Miként lehetséges ez?

Idén is sikerrel zárt a Cipősdoboz Akció!

Budapest – A tavalyi eredményt túlszárnyalva, mintegy 100 millió forint értékben, közel 50 ezer cipősdoboz ajándékot gyűjtött össze a 2017-es évben a jótékonysági programot 14 éve életre hívó Baptista Szeretetszolgálat. Az évről-évre egyre népszerűbb Cipősdoboz Akció bázisa idén is a budapesti Deák téri Cipősdoboz Vár volt. A kampány újabb gyűjtőpontokkal bővült, és már harmadik évben volt lehetőség a csomagkövetés.

Karácsonyi köszönet

Szenczy Sándornak, a Baptista Szeretetszolgálat elnökének ünnepi köszöntője.

Ifjú futballista tehetségek a közös, máltai-baptista ételosztáson

Budapest – Már évek óta szervez együtt ételosztást a karácsonyi ünnep közeledtével a két segélyszervezet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat a fővárosi Batthyány téri, úgynevezett máltai központ udvarán.

Szép ünnep lett a (L)átható Szeretet programjának idei első állomása

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat idén ismét útjára indította a látássérült gyerekekre fókuszáló (L)átható Szeretet programját. A kampány lehetőséget biztosít ahhoz, hogy az ajándékozásra jelentkező dobozolók személyre szabott cipősdoboz ajándékot készíthessenek.

Lap tetejére