“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Újabb élelmiszerszállítmány Kárpátaljára

Author: Főadmin Date: 2015. július 30., csütörtök 10:07

 

Amióta Ukrajna, illetve Kárpátalja a háború miatt gazdasági válságba jutott, a Baptista Szeretetszolgálat - részben más humanitárius segélyszervezetekkel, együttműködésben a Karitatív Tanáccsal - több ízben juttatott el támogatást a nélkülözők számára. Legutóbb július 29-én, csütörtökön szállítottak a segélyszervezet munkatársai tartós, száraz élelmiszert a kárpátaljai Nagydobronyba. Papp István helyi pásztor köszönte meg a segítséget mindazok nevében, akik számára a mindennapi betevő falat biztosítása is komoly támogatást jelent nehéz helyzetükben. A Baptista Szeretetszolgálat külföldi partnerszervezetének programja orvosi, fogorvosi, egészségügyi segítséget is nyújt az ottaniaknak.           

A nyolcezres Nagydobronyban jobbára arról hallhat az utazó a helyiekkel beszélgetve, hogy aki igazán akar dolgozni, az talál munkát, alapvető gond inkább a fizetésekkel van. Kétezerötszáz hrivnya (ez nagyjából 30 ezer forintot ér ma) az átlag fizetés, de ezerötszáz hrivnyát általában elvisz a rezsi: megélhetésre nagyon kevés marad, nagyjából tizegynéhány ezer forintból kénytelenek élni Kárpátalján. Az általános gazdasági helyzet 2013 év végén kezdett el romlani, és javulásnak egyelőre nincs nyoma. A helyiek pesszimisták, éveken belül nem remélnek javulást: szükség lesz tehát a további támogatásra. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai ezen dolgoznak.       

 

RELATED NEWS

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére