“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Tűz emésztette fel a múltat, de sikerült segíteni

Author: Főadmin Date: 2017. szeptember 15., péntek 12:30

 

Vácrátót – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai felhívást tettek közzé a közelmúltban, amellyel egy szerencsétlenül járt család sorsára hívták fel a figyelmet. A baptista közösség példás összefogása, az akció támogatói reményt és lehetőséget adtak Bajnóczkyéknak. 

 

Szilágyi Attila, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója szeptember 13-án meglátogatta az asszonyt. Az egykori ház üszkös romjai mellett beszélgettek.

Bajnóczky Ildikó így idézte fel a történteket: „Május 26-ról 27-re virradó éjszaka történt. Éjjel a kutyák keltettek fel, arra riadtam, hogy a konyha mennyezete lángokban áll, a tűz pedig terjed tovább a konyhaszekrényre. Menekülnöm kellett. Még jóval a tűzoltók érkezése előtt felrobbant a gázpalack, amit a főzéshez használtam, azok után pedig már lángolt az egész ház. A tragédiát elektromos hiba okozta. A tűzoltók jó sokára megérkeztek, eloltották a tüzet, de nem maradt semmink. Még az emlékeink, a családi ereklyék, a fényképek is elégtek. Már hónapok óta várom a tűzoltóság válaszát arról, miért késlekedtek annyit, de a magyarázat elmaradt. A fiam a Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott Kovács Pál Baptista Gimnázium diákja. Ő aznap szerencsére nem volt otthon – ketten élünk, egyedül nevelem. Pedagógus vagyok, de jelenleg egy vegyiáru üzletben eladóként dolgozom.”

A Baptista Szeretetszolgálat gyűjtést indított és ennek eredményeként sikerült 750 ezer forintot összegyűjteni. Ebből 150 ezer forint a segélyszervezet gyorssegélye volt, 600 ezer forint az akció meghirdetése után érkezett a számlára, további 50 ezer forintot az őrbottyáni-veresegyházi baptista gyülekezet adományozott. De a környékbeli baptisták és a segélyszervezet segítsége ezzel még korántsem merült ki: a mosógép és a tűzhely mellett ruhaneműk, ágyneműk, törölközők, konyhai felszerelések, könyvek gyűltek össze a felhívás nyomán. A baptisták felajánlották azt is, hogy ha kell, az építkezésben is segítenek.

Mert lesz az is még a tél beállta előtt: rövidesen a teljesen leégett ház mögötti 36 négyzetméteres műhelyből szerény faházba költözhetnek Bajnóczkyék. Legalábbis az összegyűjtött pénzből egy ilyen építmény megvásárlását és felállítását tervezi az asszony, aki hálás mindazért, amit kapott a jó szándékú emberektől, akik Jézus Krisztus szeretetparancsának engedelmeskedtek.   

 


RELATED NEWS

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére