“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Toszeczky Renáta előadása az emberkereskedelemről

Author: Főadmin Date: 2015. december 04., péntek 18:43

 

Az emberkereskedelem a szervezett bűnözés súlyos formája, az emberi jogok egyik legsúlyosabb megsértése, ezért nagyon fontos az emberkereskedelem elleni küzdelem és az áldozatok felismerése, segítése. A konferenciára meghívást kaptak a gyermekvédelmi, bűnmegelőzési jelzőrendszer tagjai: a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő települések polgármesterei, jegyzői, a gyermekjóléti szolgálatok munkatársai, a tanyagondnokok, a mezei őrszolgálatok tagjai, a járási gyámhivatal munkatársai, pedagógusok, nevelőszülői tanácsadók, a fogyatékosok nappali ellátásában közreműködő szakemberek, polgárőrök.

A konferencia első részében Figyelemfelhívás az emberkereskedelem veszélyeire címmel Fogl Ferenc rendőr törzszászlós, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, Határrendészeti Szolgálat, Elemző Értékelő Alosztály referense tartott előadást. A Határrendészeti Szolgálat által összeállított profilgyűjtemény alapján engedett betekintést az emberkereskedelem, embercsempészet elkövetési módszereire és a megelőzés lehetőségeiről is beszélt. A rendezvény második felében Beszéljünk az emberkereskedelemről! címmel Toszeczky Renáta, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni programjának koordinátora ismertette az áldozattá válás lehetőségeit, a megelőzés módszereit, az áldozatok rehabilitációját, a segélyszervezet által működtetett programok segítségnyújtási formáit. Toszeczky Renáta néhány nappal ezelőtt, 2015 novemberében kapta meg a Richter „Aranyanyu” díját.

A konferencián elhangzott hasznos információk a rendészeti, a segítő, a szociális ágazatban, az oktatás területén dolgozó szakemberek mindennapi munkájához adtak segítséget.          

RELATED NEWS

Helyszíni riportokkal és izgalmas beszámolókkal megjelent a Felebarát!

„Negyedszázad mögöttünk, Isten mellettünk”: Dr. Szilágyi Béla elnöki köszöntőjével megjelent a Felebarát Magazin, a Baptista Szeretetszolgálat időszaki kiadványának legújabb száma.

Jelentős adománnyal segített a magyar női kézilabda válogatott!

Budapest - 7 millió forint adománnyal csatlakozott az olimpiára kijutott magyar női kézilabda válogatott, a szakmai stáb és a Magyar Kézilabda Szövetség szakági vezetősége a Baptista Szeretetszolgálat gyűjtéséhez, amelyen a nemzeti csapat és a szervezet egy Eger környéki családot támogat.

Felhívás vérplazmaadásra!

A Baptista Szeretetszolgálat bátorítja és kéri mindazokat, akik igazoltan COVID–19-betegségből gyógyultak meg, hogy segítsék vérplazmaadással a krízishelyzetben levő vírusfertőzött beteg embertársaink gyógyulását!

Lap tetejére