“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Alapítvány

Toszeczky Renáta előadása az emberkereskedelemről

Author: Főadmin Date: 2015. december 04., péntek 18:43

 

Az emberkereskedelem a szervezett bűnözés súlyos formája, az emberi jogok egyik legsúlyosabb megsértése, ezért nagyon fontos az emberkereskedelem elleni küzdelem és az áldozatok felismerése, segítése. A konferenciára meghívást kaptak a gyermekvédelmi, bűnmegelőzési jelzőrendszer tagjai: a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő települések polgármesterei, jegyzői, a gyermekjóléti szolgálatok munkatársai, a tanyagondnokok, a mezei őrszolgálatok tagjai, a járási gyámhivatal munkatársai, pedagógusok, nevelőszülői tanácsadók, a fogyatékosok nappali ellátásában közreműködő szakemberek, polgárőrök.

A konferencia első részében Figyelemfelhívás az emberkereskedelem veszélyeire címmel Fogl Ferenc rendőr törzszászlós, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, Határrendészeti Szolgálat, Elemző Értékelő Alosztály referense tartott előadást. A Határrendészeti Szolgálat által összeállított profilgyűjtemény alapján engedett betekintést az emberkereskedelem, embercsempészet elkövetési módszereire és a megelőzés lehetőségeiről is beszélt. A rendezvény második felében Beszéljünk az emberkereskedelemről! címmel Toszeczky Renáta, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni programjának koordinátora ismertette az áldozattá válás lehetőségeit, a megelőzés módszereit, az áldozatok rehabilitációját, a segélyszervezet által működtetett programok segítségnyújtási formáit. Toszeczky Renáta néhány nappal ezelőtt, 2015 novemberében kapta meg a Richter „Aranyanyu” díját.

A konferencián elhangzott hasznos információk a rendészeti, a segítő, a szociális ágazatban, az oktatás területén dolgozó szakemberek mindennapi munkájához adtak segítséget.          

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat 2019-es esztendeje képekben elmesélve

Nagyszerű karácsonyi koncert lesz a Cipősdoboz Akció javára

Budapest – A Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar a hagyományokhoz híven 2019-ben is fantasztikus karácsonyi koncert show-val búcsúztatja az évet: ezúttal a Cipősdoboz Akció javára.

Idén is a Cipősdoboz Akciónak gyűjti az ajándékokat a Mikulástroli

Budapest - December 5-én, csütörtökön a Cipősdoboz Vártól ünnepélyes keretek között indult útjára a Mikulástroli. A feldíszített környezetkímélő és akadálymentes trolibusz különleges megjelenéssel és egyedi belső dekorációval közlekedik, és gyűjti a rászorulók számára az ajándékokat.

Lap tetejére