“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Alapítvány

Mit teszel másokért?

Author: Főadmin Date: 2019. január 22., kedd 09:55

 

Az Egyesült Államokban 1986 óta minden esztendő januárjának harmadik hétfőjén tisztelegnek a 90 éve, 1929. január 15-én született Martin Luther King emléke előtt. King baptista lelkész fiaként született Atlantában, örökölte apja hivatását, teológiai tanulmányait a doktori fokozat megszerzéséig folytatta, majd olyan életművet alkotott, amelynek máig ható ereje régen elhagyta Amerika határait. Azért, amit mondott, az életével fizetett, de annak, amit mondott, százezrek köszönhetik az emberhez méltóbb életet, és milliók a reményt.  

Martin Luther King amerikai baptista tiszteletes, polgárjogi harcos, politikai aktivista, az afroamerikai polgárjogi mozgalom egyik vezető személyisége 1963. augusztus 28-án, a washingtoni Lincoln-emlékműnél tartotta pályafutása leghíresebb szónoklatát, melyben a faji diszkrimináció felszámolására szólította fel az Egyesült Államok törvényhozóit, és egy igazságosabb társadalmi berendezkedés álomképével lelkesítette 250 ezres (!) hallgatóságát.

„Van egy álmom, hogy egy napon minden völgy felemelkedik, minden domb és hegy lesüllyed, az egyenetlen helyek kisimulnak, és a kanyargós helyek kiegyenesednek, és az Úr dicsősége megmutatkozik, és minden ember együtt fogja látni. (…) Ez a mi reményünk.”

Kinget 1963-ban az év emberévé választották, 1964-ben pedig a Nobel-békedíjat is elnyerte. Az alabamai lelkész ezek után 1968-ig, az életét kioltó merényletig továbbra is kíméletlenül ostorozta a szociális és társadalmi igazságtalanságokat, hitet tett a béke mellett, kiállt a gyengékért, a nélkülözőkért.

A Baptista Szeretetszolgálat küldetése az alapítása óta eltelt 23 esztendő óta az elesettekért folytatott küzdelem. Szervezetünknek akár jelmondata is lehetne a már életében legendává vált baptista lelkész intelme: „Minden személynek döntenie kell egy bizonyos pontnál, hogy a teremtő önzetlenség fényében fog járni, vagy a romboló önzés sötétségében. (...) Az élet ismétlődő és sürgős kérdése: Mit teszel másokért?"

 

RELATED NEWS

Életmentő készüléket kapott Farkas Ricsi a tizenhetedik születésnapjára

Budapest – Életmentő készülékre gyűjtött Farkas Ricsi részére a Baptista Szeretetszolgálat, mert eddig egy 25 éves géppel táplálták a ritka betegséggel küzdő fiút. A 17. születésnapjára sikerült összegyűjteni az infúziós pumpa összegét, amely létfontosságú a számára.

Civil-katonai kerekasztal találkozón a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezetője

Budapest – A Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ április 24-én, szerdán civil-katonai kerekasztal találkozót rendezett, amelynek meghívott előadója volt Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója is.

Megjelent a Felebarát magazin legújabb, 2019. áprilisi száma

Budapest – Elkészült a Baptista Szeretetszolgálat időszakos kiadványa, a Felebarát magazin, amely a korábbi megjelenésekhez hasonlóan a segélyszervezet mindennapjait mutatja be a teljesség igénye nélkül.

Lap tetejére