“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Közös tréningen az emberkereskedelem elleni küzdelem résztvevői

Author: Főadmin Date: 2015. november 07., szombat 10:22

 

A Baptista Szeretetszolgálat 2014-től 2016-ig – a Pádovai Egyetem Emberi Jogi Központjával és a Velencei Önkormányzat Szociális Osztályával partnerségben ­– egy, az Európai Bizottság által finanszírozott két éves projektet valósít meg, amelynek címe: Az emberkereskedelem és a kizsákmányolás áldozatai a sebezhetőség és az illegalitás között. A program hangsúlyos része egy több napos tréning, amit a területen dolgozó magyarországi szakemberek számára rendezett a segélyszervezet. Két alkalommal egy-egy napos képzés megtörtént már korábban Hatvanban és Kiskőrösön, a legutóbbi állomás Szarvas volt.

A vártnál is jóval több, mintegy hetven tevékeny résztvevő olyan képviselője szakterületének, aki valamilyen módon találkozhat az emberkereskedelem és a kizsákmányolás gyermek, kiskorú fiatal vagy felnőtt áldozatával. Tagja az úgynevezett jelzőrendszernek és az áldozatirányító hálózatnak: például pedagógus, rendőr, gyermekotthon nevelője, jogász, család- vagy áldozatsegítő szakember.

De Coll Ágnes, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni programjának vezetője, a rendezvény szervezője elmondta: a három napban igyekeztek a gyakorlati feladatokra összpontosítani, tréning jelleggel képezték tovább a résztvevőket, akik igen fontosnak ítélték a közös munkát és az együttműködést. Láthatóvá vált, milyen nagy szükség volt a tapasztalatok átadására, a különböző nézőpontok ütköztetésére és arra is, hogy kiderüljön: folytatni kell a hasonló tréninger szervezését, hiszen a probléma nem lesz kisebb. A tréning következménye lehet az is, hogy az áldozatok érdekében javulhat a különböző szakterületeken dolgozók közötti együttműködés.  

 

 d

RELATED NEWS

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére