“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Életmentő készüléket kapott Farkas Ricsi a tizenhetedik születésnapjára

Author: Főadmin Date: 2019. július 30., kedd 15:15

 

Budapest – Életmentő készülékre gyűjtött Farkas Ricsi részére a Baptista Szeretetszolgálat, mert eddig egy 25 éves géppel táplálták a ritka betegséggel küzdő fiút. A 17. születésnapjára sikerült összegyűjteni az infúziós pumpa összegét, amely létfontosságú a számára.

 

A Baptista Szeretetszolgálat programvezetője, Baricz Dezső öt évvel ezelőtt figyelt fel a jászberényi fiúra, aki egy súlyos és ritka betegséggel küzd. Mindössze 12 kilogramm a testsúlya a hamarosan 17 éves Ricsi. Dezső és a segélyszervezet a megismerkedésük óta már több alkalommal néhány napos, színes programokkal lepte meg, és gyűjtéseket szervezett a számára. Egy ilyen akcióra minap is nagy szükség volt.

Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója és Baricz Dezső július 30-án, kedden adta át a szeretetszolgálat indította gyűjtésből megvásárolt életmentő készüléket. Legalább félszáz adományozó segített, a Pizza King tulajdonosa például egymaga igen jelentős összeggel járult hozzá az adományhoz.

Ricsi nagyon gyenge, sokat használja még a lélegeztető gépet, továbbá 24 órás táplálásra is szüksége van. Próbálják erősíteni, a tüdőgyulladás és a vérhígítók okozta problémák után elég tűrhető az állapota. Fontos, hogy otthon tovább tudják folytatni a kezelést, ezért volt szükségük az infúziós pumpára, ami adagolja a szükséges tápanyagot. A szakemberek szerint a fiú egy csoda, mert a helyében sokan már rég feladták volna, Ricsi azonban erőteljesen küzd, és élni akar. Óriási nehézségekkel nézett szembe már eddig is: túl van tüdő- és idegen donoros csontvelő-transzplantáción, a sok kezelés mellékhatásával pedig mindennap meg kell harcolnia.

 

 

RELATED NEWS

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére