“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Civil-katonai kerekasztal találkozón a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezetője

Author: Főadmin Date: 2019. április 25., csütörtök 15:08

 

Budapest – A Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ április 24-én, szerdán civil-katonai kerekasztal találkozót rendezett, amelynek meghívott előadója volt Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója is.


A Külügyi és Külgazdasági Intézetben megrendezett fórumon minden előadást követően lehetőség nyílt eszmecserére, a meghívott vendégek véleményének kifejtésére, valamint kérdések feltételére. Az előadások és ismertetők részben a „resilience” témaköréről, valamint a következő időszakban megtartandó, úgynevezett „nagy láthatóságú” katonai gyakorlatról adtak átfogó képet. Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója a katasztrófakockázat-kezelés és a resilience jelentéséről beszélt a természeti katasztrófákra való reagálás 20 éves tapasztalata alapján.

A meghívott szervezetek: Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, ORFK Oktatási és Kiképző Központ, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Nemzetközi Fejlesztési Főosztály, Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, Külügyi és Külgazdasági Intézet, Magyar Vöröskereszt, NATO Erőket Integráló Elem képviselője, Migrációkutató Intézet, NKE Stratégiai Védelmi Kutatóközpont, NKE Katasztrófavédelmi Intézet, Biztonságpolitikai és Honvédelmi Kutatások Központja, BM Nemzetközi Oktatási Központ, BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, BM OKF Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, BM OKF Országos Polgári Védelmi Főfelügyelőség, Magyar Nemzeti Múzeum és Eszterházy Károly Egyetem.  

 


RELATED NEWS

A Giligán Egyesület hagyományos, régi gyümölcsfái és a tudatos tervezés

Túrkeve – A Giligán Természetvédelmi és Hagyományőrző Egyesület a tájfajta, régi gyümölcsfajták népszerűsítése érdekében dolgozott ki programot a NoPlanetB elnevezésű projekt során. Szász Bélával stílusosan egy igazi, hagyományosan fehérre meszelt, tornácos túrkevei parasztházban találkoztunk.

A Sulipakk eljutott az iskolába készülő gyerekekhez, kezdődhet a suli!

Laskod, Petneháza - Laskodon ötven, Petneházán pedig százötven iskolakezdéshez szükséges „Sulipakk” csomagot adtak át a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai.

Fogyasztó kúra: program a fogyasztói tudatosság növelése érdekében

Vác - A Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány projektjének címe a NoPlanetB elnevezésű program végrehajtása során: Fogyasztó kúra – kiadvány és képzés a fenntartható fogyasztási tudatosság növeléséért.

Lap tetejére