“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Baptista segítség a migránsválság idején

Author: Főadmin Date: 2016. március 01., kedd 12:17

  

 

Simicskó István honvédelmi miniszter megnyitójával veszi kezdetét az a rangos konferencia, amelyen a migrációs válságról beszélnek majd a résztvevők, akik megosztják tapasztalataikat, értékelik a történteket és meghatározzák a legfontosabb teendőket. A plenáris ülést követően a harmadik szekcióban Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője „Baptista segítség a 2015-ös migránsválság idején” címmel tart előadást, amelyben összefoglalja mindazt a tevékenységet, amelyet a segélyszervezet munkatársai végeztek az elmúlt esztendőben Magyarországon, Szerbiában és Horvátországban. A segélyszervezet részéről Horváth Sándor irányítja azt a munkát is, amely 2016-ban folytatódik, reagálva a legújabb történésekre. A konferencián több más mellett szóba kerülnek a nemzetközi példák, más szervezetek humanitárius tevékenységei, beszélnek hitekről és tévhitekről az iszlám kapcsán, a terrorveszély kezeléséről, az embercsempészetről. Az esemény zárszavát Szpisják József dandártábornok mondja el.    

 

Fotó: Horváth Sándor egy horvátországi menekülttáborban 

RELATED NEWS

Helyszíni riportokkal és izgalmas beszámolókkal megjelent a Felebarát!

„Negyedszázad mögöttünk, Isten mellettünk”: Dr. Szilágyi Béla elnöki köszöntőjével megjelent a Felebarát Magazin, a Baptista Szeretetszolgálat időszaki kiadványának legújabb száma.

Jelentős adománnyal segített a magyar női kézilabda válogatott!

Budapest - 7 millió forint adománnyal csatlakozott az olimpiára kijutott magyar női kézilabda válogatott, a szakmai stáb és a Magyar Kézilabda Szövetség szakági vezetősége a Baptista Szeretetszolgálat gyűjtéséhez, amelyen a nemzeti csapat és a szervezet egy Eger környéki családot támogat.

Felhívás vérplazmaadásra!

A Baptista Szeretetszolgálat bátorítja és kéri mindazokat, akik igazoltan COVID–19-betegségből gyógyultak meg, hogy segítsék vérplazmaadással a krízishelyzetben levő vírusfertőzött beteg embertársaink gyógyulását!

Lap tetejére