“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Alapítvány

Baptista segítség a migránsválság idején

Author: Főadmin Date: 2016. március 01., kedd 12:17

  

 

Simicskó István honvédelmi miniszter megnyitójával veszi kezdetét az a rangos konferencia, amelyen a migrációs válságról beszélnek majd a résztvevők, akik megosztják tapasztalataikat, értékelik a történteket és meghatározzák a legfontosabb teendőket. A plenáris ülést követően a harmadik szekcióban Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője „Baptista segítség a 2015-ös migránsválság idején” címmel tart előadást, amelyben összefoglalja mindazt a tevékenységet, amelyet a segélyszervezet munkatársai végeztek az elmúlt esztendőben Magyarországon, Szerbiában és Horvátországban. A segélyszervezet részéről Horváth Sándor irányítja azt a munkát is, amely 2016-ban folytatódik, reagálva a legújabb történésekre. A konferencián több más mellett szóba kerülnek a nemzetközi példák, más szervezetek humanitárius tevékenységei, beszélnek hitekről és tévhitekről az iszlám kapcsán, a terrorveszély kezeléséről, az embercsempészetről. Az esemény zárszavát Szpisják József dandártábornok mondja el.    

 

Fotó: Horváth Sándor egy horvátországi menekülttáborban 

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat 2019-es esztendeje képekben elmesélve

Nagyszerű karácsonyi koncert lesz a Cipősdoboz Akció javára

Budapest – A Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar a hagyományokhoz híven 2019-ben is fantasztikus karácsonyi koncert show-val búcsúztatja az évet: ezúttal a Cipősdoboz Akció javára.

Idén is a Cipősdoboz Akciónak gyűjti az ajándékokat a Mikulástroli

Budapest - December 5-én, csütörtökön a Cipősdoboz Vártól ünnepélyes keretek között indult útjára a Mikulástroli. A feldíszített környezetkímélő és akadálymentes trolibusz különleges megjelenéssel és egyedi belső dekorációval közlekedik, és gyűjti a rászorulók számára az ajándékokat.

Lap tetejére