“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Baptisták a civil és katonai együttműködés javítása érdekében

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai is részt vettek február 22-én és 23-án azon a nemzetközi humanitárius műveletekről szóló tanfolyamon, amit az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ a Stuttgartba települt amerikai Különleges Műveleti Csoport katonáival, valamint az amerikai haderő civil ügyekkel foglalkozó csoportjával szervezett.

A baptista szállásokon folyamatosan fogadják a hideg elől menekülőket

Budapest – A rendkívüli hideg rendkívüli intézkedéseket követel a Baptista Szeretetszolgálattól is, amely intézményeiben közel ezer hajléktalan léthelyzetben élő embertársunkról gondoskodik a fővárosban. A segélyszervezet minden szállója, menedékhelye létszámon felül is fogadja az érkezőket, senkit sem utasítanak el. Mindig nagy szükség van adományra, ételre és meleg holmira! A Baptista Szeretetszolgálat intézményei telt házzal üzemelnek, munkatársai folyamatosan járják az utcákat, tereket, aluljárókat.

Összefogás egy csángóföldi magyar tanárnőért és családjáért

Külsőrekecsin – Az elmúlt év őszén, október 4-én éjjel egy csángóföldi magyar tanárnő, Sarca Felícia családi háza a tűz martaléka lett. Rajta és családján igyekszik segíteni a Baptista Szeretetszolgálat egy összefogás kezdeményezésével, gyűjtés elindításával.

Diótörő és Egérkirály: családi musical a Cipősdoboz Akcióért!

Hoffmann varázslatos meséjét az egészen kicsiktől az egészen nagyokig mindenkinek bátran ajánljuk. A látványos produkcióban az Egérkirály bájosan gonosz figurája küzd az emberek szeretetért. Aki meglátogatja december 17-én az előadást, az ország egyik legnagyobb jótékonysági akcióját is támogatja és tesz a rászoruló gyerekek boldogabb karácsonyáért!

Nemzetközi szakmai közösség baptista részvétellel

Pécs – A Baptista Szeretetszolgálat szakembereinek részvételével megalakult az első európai-amerikai migrációs egészségügyi platform (First Euro-American Migration Health Platform). Célja az egészségügyi tapasztalatok, jó gyakorlatok bemutatása, a közös kutatások és oktatási programok létrehozása, valamint egy olyan fórum működtetése, amelynek során az egészségügyi szakembereken túl a különböző területek képviselői találkozhatnak, eszmét cserélhetnek a migrációból fakadó, 21. századi egészségügyi kihívásokról.

Útjára indul a (L)átható Szeretet programja!

A Baptista Szeretetszolgálat idén is útjára indítja a Cipősdoboz Akció látássérült gyerekekre fókuszáló (L)átható Szeretet programját. A kampány lehetőséget biztosít ahhoz, hogy az ajándékozásra jelentkező dobozolók személyre szabott cipősdoboz ajándékot készíthessenek.

Keresztyén értékrend a mindennapokban

Velence – A Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskolában rendezték meg augusztus végén a baptista oktatási intézmények országos tanévnyitó ünnepségét. Az esemény egyik vendége volt Steiner József, a fenntartó Baptista Szeretetszolgálat missziói igazgatója is.

Tűz emésztette fel a múltat, de sikerült segíteni

Vácrátót – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai felhívást tettek közzé a közelmúltban, amellyel egy szerencsétlenül járt család sorsára hívták fel a figyelmet. A baptista közösség példás összefogása, az akció támogatói reményt és lehetőséget adtak Bajnóczkyéknak.

Sikeres táborok, missziók országszerte és a határokon túl

A nyári hónapokban Seregélyestől Nagyhalászig hazánk számos településén rendeztek tábort, szerveztek missziót elsősorban amerikai önkéntesek segítségével a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai. A határokon túl az egészségügyi jellegű segítségnyújtásra helyezték a hangsúlyt az önkéntesek.

Harminchat magyarországi településen osztott segélyt tavaly a szervezet

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat adományozási igazgatóságának munkatársai idén is folytatják a legszegényebbek érdekében végzett munkájukat. Az elmúlt évben rendszeresen látogattak vidékre, ahol rászorultaknak osztottak elsősorban használt ruhát, márkamentesített új ruhát, valamint élelmiszert. Az osztásokat helyi civil szervezetek, baptista gyülekezetek, önkormányzatok és családsegítők közreműködésével végezték el elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Heves, Tolna és Pest megyékben.

Lap tetejére